gerbuk.JPG

Шановні бійці добровольчих батальйонів, добровольці Збройних Сил України!
Вітаю вас з Днем українського добровольця!

Це свято мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Воно встановлене Постановою Верховної Ради України 17 січня 2017 року, з метою сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

У непростий для країни час ви згуртувалися і стали на захист рідної землі від посягань ворога роз'єднати мапу України на окремі частки, від зазіхань на здобуту багатовіковою боротьбою українського народу незалежність держави.

Ви, сильні духом чоловіки і жінки, пройшли Майдан, а згодом зупинили наступ російського агресора та посягання терористичних угрупувань. В мирному житті ви були різними за професіями, за вподобаннями, за смаками. Але єдиним було почуття великої любові до рідної країни та прагнення, щоб Україна була високорозвиненою, мирною, могутньою, квітучою і вільною від ярма державою.

Нині вас поєднує почесне звання українського добровольця. На вашому прикладі будуть вчитися прийдешні покоління, як сучасне покоління виховувалося на прикладі героїзму Героїв Крут та Української Повстанської Армії.

Я схиляю голову перед світлою пам’яттю героїв-добровольців, яким не судилося повернутися до рідних домівок. Вони завжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам'ять!

Сьогодні пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних Сил України добровольці продовжують боронити українську землю і на місцях викорінювати прояви сепаратизму. Ви, Герої України, які прийняли бій і вистояли.

Тож прийміть щирі вітання з нагоди Дня українського добровольця із побажаннями завжди залишатися принциповими, мужніми. Бажаю вам, шановні захисники-добровольці міцного здоров’я, щастя та злагоди у родинах,  удачі у всіх починаннях та мирного неба на нашій землі!

З повагою міський голова Олександр Заборовець