gerbuk.JPG

20 лютого ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Минуло вже сім років з того часу, коли в самому серці України відбувалися події, які навіки закарбувалися в її історії. Ми з сумом згадуємо ті лютневі дні, коли загинула Небесна Сотня, та час, коли учасники Революції Гідності повстали проти цинічної системи брехні та фальші. На таке здатні тільки справжні герої.

На шляху боротьби за демократичні цінності та європейські прагнення борців не зупинили ні кулі снайперів, ні гранати, ні людська жорстокість. За таку жадану свободу найкращі сини та дочки заплатили своїм життям. Але ця боротьба стала лише початком людських втрат. З розгортанням військових дій на сході країни багато наших співвітчизників виступили на захисти рідної землі, з міцною вірою, що перемога обо`вязково буде за нами.

Революція Гідності змінила не тільки країну, вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе нехай маленьку, але відповідальність, навчилися бути небайдужими. А в державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю, і стоятиме за Україну до останнього. Ми нею пишаємося.

Для нас, українців, є святим обов’язком вшановувати Героїв Революції Гідності та пам’ятати їх імена. Тож схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя відстояв європейське майбутнє для кожного з нас. Їх подвиги – це не просто історія, це приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Батьківщині. Будьмо гідними нащадками борців за свободу України! Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську Державу.

Слава Героям Небесної Сотні! Слава Героям України! Україні Слава!

З повагою міський голова Олександр Заборовець