gerbuk.JPG

Шановні ветерани локальних воєн!

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці з дня виведення військ з республіки Афганістан.

Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в «гарячих» точках планети.

15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася найстрашніша за своїми втратами війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом. Літопис цієї війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах, пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових побратимів та мирних жителів країн.

Сьогодні ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнам-інтернаціоналістам, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу та у врегулюванні збройних конфліктів за межами нашої держави.  І куди б не закидала доля наших земляків вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу та свій громадянський обов’язок, і за хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство заслужили щиру подяку багатьох народів.

З глибокою шаною згадуємо сьогодні усіх, хто загинув під час виконання свого інтернаціонального обов’язку за межами України. Світла їм пам'ять та людська шана.

Особливі привітання ветеранам та учасникам бойових дій, які і сьогодні в строю,  які живуть поряд з нами.  Доземний уклін вам за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність. Від усього серця зичу вам і вашим родинам здоров’я, щастя, добра, родинного затишку, впевненості в завтрашньому дні, успіхів у праці та добробуту в родинах. Щиро бажаю, щоб наші діти ніколи не знали слова війна, а життя сучасників і прийдешні покоління супроводжувало мирне небо.

З повагою міський голова Олександр Заборовець