UAEU2.JPG

Шановні військовослужбовці, учасники АТО та ветерани війн!

Щиросердно вітаю з Днем Збройних Сил України!

Українські військові – це справжня армія незламних та нескорених бійців-патріотів, які демонструють мужність, звитягу, силу духу, волю та непохитне бажання перемогти, і цим завойовують довіру українців.

Вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої Світової війни. І сьогодні солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Люди в погонах завжди вважалися елітою нашої держави, бо завжди стоять на варті миру і спокою в державі. Тож в цей святковий день ми вшановуємо тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв у витоків створення нашого війська, і хто сьогодні захищає державу та її народ.

Вже шість років День Збройних Сил України відзначається в умовах війни на сході країни. І тисячі солдатів і офіцерів героїчно захищають свою землю зі зброєю в руках. На сьогодні військова справа притаманна не тільки чоловікам, її опанували й представниці «слабкої» статі. Жінка на війні - сьогодні не новина. Тож цього дня привітання приймають й представниці жіноцтва, які  вірно несуть службу по захисту держави.

На жаль війна не буває без жертв, і серед наших земляків є й ті, хто віддав свої життя за мир на рідній землі. Пам’ять про них назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади. Я висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблих героїв і низько схиляю голову перед родинами Євгена Іванченка та Богдана Мороза, які віддали свої життя під час проходження служби в зоні АТО.

А також дякую матерям, які виховали справжніх патріотів, які без остраху вдягли військову форму, і в цей час на передовій боронять нашу землю. Доземний вам уклін та людська шана.

Я глибоко переконаний, що українські Збройні Сили є і будуть справжньою національною гордістю, гарантуватимуть стабільність та суверенітет України. І в цей святковий день, сердечно вітаю всіх військових зі святом і висловлюю щиру вдячність українським військовим, які сьогодні стоїть на бойовому посту, захищаючи територіальну цілісність та національні інтереси країни.

Бажаю вам та вашим родинам миру, злагоди та родинного затишку, козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості та незламної сили волі. Нехай завжди поряд крокують оптимізм, спокій та гарний настрій!

Слава Героям! Слава Україні!

З повагою міський голова Олександр Заборовець