UAEU2.JPG

5 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтера – свято кожного, хто за покликом серця безкорисно допомагає людям. Бути волонтером - означає віддавати частку свого серця іншим, бути готовим протягнути руку підтримки тим, хто найбільше її потребує.

Активного розвитку волонтерський рух набув ще в 19 столітті. В наш час, з кожним роком, волонтерство все більше шириться Україною, все більше людей готових прийти на допомогу, розрадити в тяжку хвилину та дати слушну пораду.

З 2014 року для українців це свято є, як ніколи, важливим і актуальним. Слово «волонтер» стало майже тотожним слову «порятунок». Революція Гідності згуртувала людей. З початком протестних акцій на Майдані Незалежності в короткі терміни волонтерами було налагоджене постачання продуктів харчування, медикаментів, одягу та всього необхідного на той час. З початком військових дій на сході країни вони стали янголами -охоронцями для захисників України, поранених та переселенців.

Звісно, не можна не згадати сьогодні й тих волонтерів, доброчинство яких спрямоване на порятунок життя тяжкохворих, піклування про ветеранів, інвалідів та навколишнє середовище. Вони роблять наш світ кращим і дає надію на світле майбутнє. Врешті, день волонтера – це свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

Шановні волонтери! Дякую вам за чуйність ваших сердець, за незламну віру у свій народ, за бажання допомагати усім, хто опинився в скрутних обставинах.

Бажаю вам, людям з великою душею, міцного здоров’я та наснаги на добрі справи, родинного затишку та невичерпної енергії. Нехай кожен шляхетний вчинок спонукає до дії інших. Я глибоко переконаний, що доки в ваших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття, Україна житиме і процвітатиме. Нехай ваші благі справи повертаються вам сторицею!

З повагою міський голова Олександр Заборовець