UAEU2.JPG

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Це люди, на долю яких випали нелегкі випробування, але, на перекір усім негараздам, вони проявляють виняткову витривалість, силу духу і непохитну віру в життя.

Міжнародний день людей з інвалідністю – це добра нагода переосмислити і оцінити, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і що ще потрібно зробити для покращення умов їх життя. Головне, щоб вони не залишились наодинці зі своїми проблемами, почували нашу турботу і відчували в суспільстві себе потрібними, адже ми всі рівні перед законом і перед Богом.

Україна обрала європейський вектор свого розвитку і поступово впроваджує європейські стандарти життя для цієї категорії громадян, з метою інтеграції їх у сучасне суспільство. Практика показує, що люди з обмеженими можливостями можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. А також показують значні досягнення в спорті, є учасниками, призерами, а останнім часом здобувачами олімпійських медалей.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з особливостями здоров’я. Не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди, що потребують нашої допомоги, уваги та турботи. Захищаючи гідність інвалідів, ми захищаємо своє людське обличчя.

Тож бажаю всім людям з обмеженими можливостями витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальність всі свої плани та задуми. Нехай Господь обдарує своїми ласками і благословенням всіх тих, хто особливо цього потребує.

З повагою міський голова Олександр Заборовець