gerbuk.JPG

День Гідності та Свободи – одне із знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Двом історичним подіям, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе.

Ці події підняли на небачений до цього часу пік патріотизм, розбудили у кожного дух вільності та споконвічне генетичне бажання мати незалежну та могутню державу - Україну.

Цього дня ми вшануємо громадянський подвиг, патріотизм і мужність героїв, які виступили на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Віддаємо повагу волонтерам, які допомагали мітингувальникам, забезпечуючи їх продуктами харчування, ліками, одягом, дровами. Всім, хто пліч-о-пліч стояв у протистоянні силовикам. Всім, хто був з майданівцями  подумки та посилав молитви до Всевишнього за життя і здоров’я активістів та успіх революцій.

Ми також вшановуємо пам’ять тих, хто змінював історію України ціною власного життя: Героїв Небесної Сотні, бійців, які полягли під час антитерористичної операції та операції об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях. Серед них наші земляки Женя Іванченко та Богдан Мороз. Вічна їм пам'ять і наша щира шана.

Всі українці, незалежно від місця проживання, в цей день відчувають велике піднесення за потужність волелюбства нашого народу, за честь, яку вони підтвердили на Майдані, виборюючи європейський вектор розвитку, за гідність, яку показали всьому світу і примусили рахуватись з думкою українського народу.

Ми й надалі будемо відстоювати найвищі цінності, здобуті під час Революції Гідності, і примножувати славу нації, яка сповідує волю, мир, злагоду і справедливість.

Щиро бажаю всім громадівцям здоров’я, терпіння і сили волі, наполегливості і стійкості, мирних свят і спокійних буднів, а також Божого благословення у всіх справах.

Ми неодмінно переможемо всі негаразди, усіх внутрішніх і зовнішніх ворогів і будемо жити в квітучій, могутній і сильній державі.

Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою Ватутінський міський голова Олександр ЗАБОРОВЕЦЬ