UAEU2.JPG

13 жовтня 2020 року під головуванням заступника міського голови Таїсії Дудник відбулося засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ – інфекції та СНІДу.

Таїсія Іванівна охарактеризувала проблемні питання, які мають місце щодо захворюваності на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД в місті, озвучила завдання, які стоїть перед місцевою владою щодо забезпечення доступу населення до діагностики, хворих до лікування соціально небезпечних інфекцій, представників груп підвищеного ризику до участі у профілактичних програмах.

На засіданні ради були розглянуті важливі питання, які потребують ретельного опрацювання та вирішення. Зокрема про доступ до програми замісної підтримувальної терапії (ЗПТ)  споживачів ін’єкційних наркотиків та забезпечення безперервності їх лікування в місті; про хід профілактики передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини забезпечення медико-соціальною допомогою ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД дітей; про стан роботи закладів освіти щодо формування у дітей та учнівської молоді позитивної мотивації до здорового способу життя та роль міського ЦСССДМ у роботі щодо надання медико-соціальної допомоги хворим на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД та проведення інформаційно-освітніх акцій, які направлені на профілактику туберкульозу та ВІЛ-інфекцію за 9 місяців 2020 року.

Обговорення питань було детальним. На завершення голова координаційної ради висловила сподівання, що ті рішення, які прийняті на засіданні Ради, позитивно вплинуть на подальше їх вирішення.

Інформація Ватутінського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді