gerbuk.JPG

З 1 квітня 2017 року за рахунок коштів Фонду соціального страхування України звільнені (демобілізовані) у запас учасники АТО, які повернулися до щоденної роботи на підприємствах, в установах та організаціях, забезпечуються путівками на медико-психологічну реабілітацію в санаторно-курортних закладах за наявності медичних/психологічних показань та відсутності протипоказань для реабілітації.

Застраховані особи Черкаської області - учасники АТО мають можливість безкоштовно пройти медико-психологічне реабілітаційне лікування в умовах ДП „Клінічний санаторій „Карпати" ПрАТ „Укрпрофоздоровниця" (далі – санаторій „Карпати"), який розміщений в с. Карпати Мукачівського району Закарпатської області. Таким чином протягом 2017 року в області оздоровлено 6 осіб.

До курсу санаторної медико-психологічної реабілітації включено курси немедикаментозної курортної терапії, а саме: бальнео- та фізіопроцедури, лікувальна гімнастика в спортивному залі та басейні, психотерапія, фітотерапія, аромотерапія, кліматолікування, массаж, та інше.

Відповідно до законодавства реабілітаційними путівками за рахунок коштів Фонду забезпечуються особи, які є застрахованими і сплачують єдиний соціальний внесок. Термін реабілітаційного комплексу в умовах санаторію – 24 дні.

На лікування до відділення медико-психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО санаторію „Карпати" застрахована особа направляється на підставі висновку відбіркової комісії, яка функціонує на базі відділення „межових станів" та Центру медичної і практичної психології комунального закладу „Черкаська обласна психіатрична лікарня" Черкаської обласної ради (далі – обласна психіатрична лікарня).

Путівка для медико-психологічної реабілітації учасників АТО надаєтьсяна підставі наступних документів:

1.посвідчення учасника АТО;

2.висновку відбіркової комісії щодо направлення особи до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу (видається в обласній психіатричній лікарні);

3.довідки страхувальника (довідка встановленого зразка заповнюється за основним місцем роботи та реєструється у відділенні Управління Фонду соціального страхування України у Черкаській області за місцем обліку страхувальника);

4.виписки з медичної карти амбулаторного/стаціонарного хворого;

5.відкритого листка непрацездатності.

Медичними показаннями для медико-психологічної реабілітації в санаторно-курортних закладах є:

- посттравматичний стресовий розлад;

- розлад адаптації;

- соматоформні розлади;

- розлади сну неорганічної природи;

- післякомоційний синдром.

 З приводу отримання додаткової інформації рекомендуємо звернутись:

- до відбіркової комісії обласної психіатричної лікарні за адресою: вул.Павлова, 46, м.Сміла, телефони (0 233) 4 32 19, 4 61 21, 4 65 66, 050 23 19 929 Демченко Валерій Георгійович

- управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області за адресою: вул.Байди Вишневецького, 18, м. Черкаси, телефон (0 472) 54 19 25 Мехеда Тетяна Анатоліївна.